Cupa Max Ausnit

Sâmbătă, 29-30 Iulie, 2017
Ești pasionat de ciclismul pe șosea, în viteză, în bătaia vântului, în echipă sau solitar, în oraș și pretutindeni? Atunci înscrie-te și pedalează două zile la Cupa Max Ausnit în 29 și 30 iulie la Lugoj și în împrejurimi. Anul acesta se împlinesc șase ani de când sute de cicliști pedalează la cea mai palpitantă cursă pe șosea din România! Ia cu tine și prietenii, noi vă așteptăm la un eveniment creat special pentru voi!

Curse 29 - 30 Iulie, 2017


Ziua 1, 29 iulie 2017: Circuit

Sâmbătă, 29 Iulie, 2017

Circuitul cuprinde câteva din cele mai valoroase elemente de arhitectură ale orașului Lugoj: Podul de Fier, Podul de Beton, Teatrul Municipal, Casa de Cultură și Colegiul Național Coriolan Brediceanu. Pedalând pe cele două maluri ale Timișului, vei descoperi centrul architectural al orașului din zona Primăriei, dar mai ales centrul simbolic de la Ceasul Electric, mare sfetnic al lugojenilor și primul care ajunge la întâlnire, fiind cel mai iubit loc de popas al călătorilor de pretutindeni.Circuit, Lugoj centru 3.3 km (12 ture - 40 km)

Startul se dă în fața Primăriei, apoi imediat te așteaptă o curbă spre stânga, alta spre dreapta și te vei afla poziționat pe direcția Podului de Fier, care te va traversa pe partea stânga a Râului Timișului, cunoscut și ca fiind Lugojul German. Vei pedala pe partea stângă a șoselei, aceasta fiind împărțită de garduri, iar banda din dreapta rezervată pentru întoarcere. Sigur vei putea “arunca un ochi” spre centrul pietonal, când vei vira ușor stânga, pentru ca apoi în 200m să virezi din nou stânga, brusc de această dată. O coborâre fină îți va mări puțin viteza, apoi vei vira dreapta și vei simți cum adie un vânt proaspăt dinspre râul Timiș și parcul din ștrand, acesta te va însoți pentru 300m, apoi vei vira dreapta. Pedalezi pe o stradă timidă, dar care te va “arunca” în plină atmosferă pe drumul Caransebeșului. Vei aborda tehnic un sens giratoriu pe direcția înainte și imediat te vei regăsi în aceeași poveste care trece pe lângă Muzeu, Ceasul Electric și Casa de Cultură, în tot acest timp te vei afla pe partea stângă a drumului. Vei vira stânga înaintea Podului de Fier și vei parcurge 600m, prin fața Colegiului Național Coriolan Brediceanu și a Teatrului Municipal Traian Grozăvescu, ajuns aproape de Podul de Beton, vei apăsa ceva pedala într-o ușoară urcare și vei traversa din nou Râul Timiș. Aflat pe o singură bandă de mers pe direcția înainte, protejat de traficul rutier restricționat și “împins” din spate de pantă în coborâre a podului, vei vira dreapta în intersecția semaforizată, trecând pe lângă Universitatea Europeană Drăgan. Ți-au mai rămas 400m până în sensul giratoriu de la Primărie, trecând pe lângă Tribunal și Parcul Poștei. Astfel poți număra tura 1 și te poți aventura mai departe în cursă. Întreg parcursul este susținut de drum asfaltat, ici colo câte o urmă de cutremur și mici fisuri în asfalt sau câte o groapă săltăreață, dar le vei găsi marcate și le vei învăța după prima tură, pentru ca mai apoi să le abordezi ca elemente palpitante ale cursei.

Ne vedem pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor la premiere, muzică și voie bună. Avem loc și pentru biciclete, iar foarte aproape este o parcare generoasă, cu intrare prin spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, unde vei găsi și un supermarket.


Circuit, Lugoj centru

Ziua 2, 30 iulie 2017: Fond

Duminică, 30 Iulie, 2017

Am gândit un parcurs demn de o cursă clasică, care să te țină conectat în permanență și să îți ofere mai multe posibilități de abordare a cursei și de alegere a momentelor pentru atac.

Traseul este schimbat față de anul trecut, dorind să îți oferim un relief variat, cu multe urcări relativ scurte, dar solicitante și cu un final croit special pentru puncheori.Traseu Fond, 117km 117.0 km (1 tură)

Startul neutralizat va fi dat din parcarea A&O Truck Stop, pe DN6 Centura Ocolitoare a Lugojului. Se va rula în pluton, în spatele mașinii oficiale, pentru 2.5 kilometri, până la ieșirea de pe DN6 spre satul Tapia. Virajul la stânga va marca și startul real al cursei. Vei parcurge primii 16 kilometri pe un drum relativ plat, în ușoară urcare. Dacă dorești să inițiezi o evadare, aici este terenul propice pentru a intra cu avans față de pluton pe prima cățărare a zilei. Este vorba despre urcarea spre satul Crivina, lungă de 1.6 kilometri, cu o rampă medie de 5%. În Crivina se coboară abrupt, după care, imediat la ieșirea din localitate urmează un fals plat în ușoară urcare până la kilometrul 28. Aici începe a doua urcare a zilei, de 2.9 kilometri, cu înclinație medie de 4%. Pe tot parcursul urcării vei fi ferit de razele soarelui, șoseaua trecând prin pădurea de la Nădrag. Coborârea care urmează se încheie la kilometrul 40.5, în satul Fârdea. De aici virezi la stânga și urci până la barajul lacului Surduc. După o succesiune de urcări scurte, în trepte, propice pentru atacuri, vei coborî în Săceni de unde va urma o parte a traseului relativ plată, pe care poți să-ți pregatești strategia și să-ți formezi grupul pentru ultima parte a cursei.

Cei care au parcurs traseul sunt unanim de acord că de la kilometrul 75 începe adevărata provocare. Urcarea spre mănăstirea Dobrești este prima dintr-o succesiune de ”ziduri” care îți vor stoarce toată energia. Pe dealurile din acestă zonă nu ai timp de odihnă. Urmează, între kilometrii 82.5 și 84, ”muur de Lăpușnic” care te va solicita la extrem. Iar ultimii 10 kilometri ai cursei, care încep din satul Balinț, sunt parcă special croiți pentru puncheori ca Gilbert, Sagan sau van Avermaet: 4.8 km de ”strade bianche”, o porțiune neasfaltată, dar ciclabilă, incluzând 2 urcări și o coborâre care îți vor testa din plin tehnica și forța, urmate de o porțiune de asfalt pentru care merită să-ți mai păstrezi un pic de energie. Dacă ești mai proaspăt decât adversarii, un atac aici îți poate asigura victoria: ultimele 2 ziduri se află chiar la final, cu finish-ul pe o rampă de 7%.


Traseu Fond, 117km

Trasee


Premii

Categorie Locul 1 Locul 2 Locul 3
General 500 EUR 300 EUR 200 EUR
Elite Masculin 300 EUR 200 EUR 100 EUR
Elite Feminin Open 300 EUR 200 EUR 100 EUR
Elite U23 300 EUR 200 EUR 100 EUR
Elite Juniori 300 EUR 200 EUR 100 EUR
Masculin 18-29 ani 300 EUR 200 EUR 100 EUR
Masculin 30-39 ani 300 EUR 200 EUR 100 EUR
Masculin 40+ ani 300 EUR 200 EUR 100 EUR
Feminin Open 300 EUR 200 EUR 100 EUR

Sponsori şi Parteneri


Title SponsorSponsori PrincipaliSponsoriParteneriParteneri Media PrincipaliParteneri Media